La spital ca la bal

Tot duminică am fost pus în situaţia ingrată de a sprijini pereţii holului de aşteptare de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. La uşa Ortopediei.

Nu doresc nimănui să ajungă la spital ca pacient (mă rog, ar fi fo’ cîteva excepţii da’ asta e altă discuţie) pentru că nu este prea amuzant. Dar, ca insoţitor sau ca simplu vizitator, excursia merită. Mai ales dacă vorbim de un Spital de Urgenţă. Ştiu, ştiu.. pare sadic, dar credeţi-mă, aveţi ce vedea.

Majoritatea celor care ajung acolo sînt cazuri clinice şi merită compasiune. Dar există şi petele de culoare. De exemplu, chiar cînd intram, pe lîngă mine a trecut, cărat în cărucior de un bancardier, un nene pe la 40 de ani, slab, încruntat, murmurînd ceva. Era îmbrăcat gros, în chiloţi, corpul plin de tatuaje, cu regulamentara cruciuliţă atîrnată la gît aruncată pe spate. Îi privea pe toţi bănuitor fiind evident nemulţumit de ceea ce i se întîmpla. Atît de nemulţumit încît pe lîngă brancardier exista şi un agent de pază cu tomfa scoasă. I-am urmărit pînă au ieşit pe uşi sperînd să îl văd pe asistat rupînd-o la fugă cu paznicul după el. Mizam pe o placare ca la carte dar n-a fost să fie.

Ce lume vine la Ortopedie – urgenţă duminica? Păi în principal fotbaliştii de ocazie. Colecţie de glezne luxate. Făceai o echipă de 11 cu ăia de au sosit acolo în cele 3 ore cît am stat. Pe locul 2, căzăturile. De la banalele trînte în baie pînă la regele neîncoronat al zilei: un puşti de fo’ 17 ani care avea umărul în pioneze după o partidă de alpinism amator întreruptă de legea gravitaţiei.

Un caz particular a fost bătrînica din stînga imaginii. Avea oarece probleme cu o operaţie iar cel care venise cu ea a plecat pentru cîteva minute să caute un cărucior. Cu ocazia asta bătrînica a devenit cazul particular deoarece însoţitorul ei a propus, votat pentru şi hotărît în cca. 10 secunde că în timpul în care el bîntuie holurile cel care trebuie să o susţină pe bolnavă trebuie să fie subsemnatul. Care a trebuit să devină şi psihologul de servici pentru că bătrînica, găsind un ascultător nou, a început să plîngă de sălta cămaşa pe amîndoi în timp ce îmi explica ce i-au făcut bestiile alea de doctori care au operat-o înainte de a cădea ea din nou. În baie.

Dar motivul postării mele este nenea pe care am apucat să îl trag în poza de mai jos.

Îmi cer scuze pentru calitatea imaginii (aia ie, am telefon vechi) aşa că trebuie să vă explic ce ţine omu’ în mînă: un porumbel cu aripa ruptă.

Ei bine, un om sănătos, pe holuri la Spitalul de Urgenţă, la Ortopedie, cu o minge de fotbal în braţe şi un porumbel cu aripa ruptă în mînă, întrebînd unde e sala de gipsare, credeţi-mă, face 3 ore de aşteptat. Şi în plus o asemenea apariţie are un efect terapeutic deosebit. A rîs alpinistu’ de era să îşi rupă şi cealaltă claviculă.

 

Later edit: uitasem sa îi amintesc pe cei 3 poliţişti maidaneji (comunitari adică) ce îl însoţeau pe al 4-lea (cu glezna luxată, normal) care au început să se certe la un moment dat cu agenţii de pază. Nu ştiu de la ce s-au luat dar a fost memorabil momentul în care urlau unii la alţii, fiecare dorind ca DOAR celălalt să se legitimeze. S-au calmat cînd a fost chemată poliţia aia, pe bune..

Reclame

~ de popej27 pe Marți, 1 iulie 08.

11 răspunsuri to “La spital ca la bal”

 1. Hahahahahahah! M-ai omorat asa, de dimineata. Excelent, maestre!

 2. Onorat tata ^:)^

 3. :)))
  nu ziceai, intr-o postare anterioara, ca ai telefon bengos? 😉
  nu ne-ai spus daca spitalul a „rezolvat” porumbelul…am gasit un liliac cu aripa rupta…sa-l las, mai bine, sa moara?

 4. =))=)=))=))=))

 5. Liliac alb sau mov?

 6. Si be) nu, n-au avut ce sa-i faca.

 7. aaaa…asa deci!
  o sa pun poza la mine
  nu stiu unde in alta parte

 8. asteptam 🙂

 9. gata…e bun de admirat

 10. ER, mânca’ţi’aş.
  De filmat non-stop şi difuzat sub formă de best of de luni până vineri, de la 17 la 18, pe Realitatea TV, în loc de Editorii… Cu o ediţie specială dumincă seara, moderată de Tatulici. O sută de fracturi pentru România!

 11. Nu zi de doua ori…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: