De week-end

Ca să mai schimbe din percepţia negativă pe care o are societatea românească faţă de comunitatea rromă, un reprezentant de-al lor, adică un ţigan-rrom din Piteşti, a venit cu o propunere menită să îmbunătăţescă starea de sănătate a colegilor de etnie.

Omul, care atunci cînd este legitimat şi pus faţă în faţă cu victimele este nevoit să recunoască faptul că îl cheamă şi Nicolae Pavel, a ajuns la concluzia că cel mai bun tratament pentru rromii de etnie ţigănească suferinzi de TBC este cel injectabil. Nimic nou pînă aici. Particularitatea tratamentului propus de omul de ştiinţă ţigan constă în înlocuirea antibioticului din corpul siringii cu o soluţie diluată de cianură de potasiu.

„Nicolae Pavel, presedintele comunitatii rromilor din Pitesti, Arges, a cerut, miercuri, ca rromii bolnavi de tuberculoza sa fie eutanasiati. Motivul e acela ca majoritatea rromilor care sufera de TBC refuza sa se trateze si imbolnavesc si alte persoane. „ Libertatea, 04 iulie 2008

Vă invit să vă ştergeţi rînjetul plin de satisfacţie de pe figură şi să aprofundăm puţin problema. Este evident că propunerea dînsului suferă de numeroase lacune şi, în plus, este complet discriminatorie.

De ex. şeful de stabor face o distincţie clară între ţiganii care refuză să se trateze şi rromii de bună credinţă care îşi plătesc taxele la stat şi, în consecinţă, sînt cu analizele şi medicaţia la zi. Pentru a înlătura acest mic impediment părerea mea este ca textul propunerii să fie amendat cu „cei care refuză tratamentul şi cei care suferă de TBC, urmează tratamentul prescris dar nu pot calcula valoarea exactă a lui „π”.

În continuare, o lecturare mai atentă a textului relevă o discriminare mult mai gravă: rromii – ţigani sînt împărţiţi între cei care suferă şi cei care nu suferă de TBC. O modalitate de rezolvare a acestei probleme ar fi folosirea la scară naţională a momelilor cu bacil Koch. Cele sub formă de portofel ar fi cele mai indicate.

Totuşi, conform Constituţiei patriei noastre, discriminarea de orice fel este absolut interzisă. În aceste condiţii propunerea mea este ca de tratamentul injectabil cu soluţie diluată de cianură de potasiu să fie aplicat legal, tuturor membrilor din etnie.Şi pentru că ştiu că cianura e scumpă mă ofer să suport costul tratamentului măcar pentru cîteva mii de ţigani care nu au bani să şi-o cumpere. Doar să-mi ziceţi unde trebuie să trimit banii.

Bani care, pentru o asemenea cauză nobilă, vă garantez că vor fi, în sfîrşit, cu număr.

Reclame

~ de popej27 pe Vineri, 4 iulie 08.

14 răspunsuri to “De week-end”

 1. Au!

 2. hmm

 3. Ouch! =)))))))))))

 4. Nu ma judecati pe mine. Ei vor asta. Nu este normal sa ii sprijim in demersul lor? Ca niste majoritari care inca sintem..

 5. da’ nu judecam
  numa’ ca amsimtit acu’

 6. 😐
  Sterg?

 7. dom’le, cum sa stergi?

 8. :)))
  poate ca nea Pavel asta stie el de ce…

 9. am intrebat si io tata, ca te crezui si pe tine si pe Sprincenat cazuti pe ginduri.

 10. Eh, io-mi sorbeam cafeaua, pregatindu-ma sa intru in atmosfera misterioasa a unei zile de concediu petrecut in Bucuresti.
  Da’ ideea e ca tiganii cu sau fara TBC n-au nici o vina ca sunt colegi de zestre genetica cu nea Nicolae Pavel, cum nici noua nu ne convine sa mergem pe acelasi trotuar cu aratari ca VC Tudor, Funar sau Becali.
  Parerea mea.

 11. Bună de week – end.
  Contribui şi eu pentru câteva mii.

 12. Sprincenatule, stii ca stiu ca ai dreptate 🙂
  De asemenea stii ca nu ma da rasismul afara din casa. Da’ mi s-a parut stirea amuzanta.

  Alandra, bun venit p-acilea. Incepem sa facem listele? >:-D

 13. da mancatzas de ce sa ne burningheze pe noi, rromii bai nene? adica care vasazica daca io, care este, care ma cheama Pardailan Rudotelu Minune, vreau io sa fur din buzunare in Italia nam voe sau ce? care voi ne discriminati pe noi ca suntem negri, gri metalizati, ca avem mult aur si mahmudele, rati ai dreacu de rumani. :)))))))

 14. Mulţumesc!
  Începem 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: