Excepţia confirmă regula

 Se presupune că eşti prost.

Tu nu eşti de acord. Ţii neapărat să demonstrezi contrariul. O faci pe deşteptul. Eşti atotştiutor, îţi dai cu părerea, te bagi unde nu trebuie şi dai lecţii. Vrei să demonstrezi că nu eşti prost.

Mai mult, ai o idee fixă şi greşită cu care te tot agiţi în speranţa că ceilalţi şi-ar schimba părerea.  Aşa că te angajezi în polemici. Şi, normal, apare cineva care îţi face bucăţi raţionamentul tău de limitat arătîndu-ţi că se poate şi altfel.

Pari prost, nu încape discuţie, dar din moment ce foloseşti limbajul articulat oricît de prost ai putea fi, îţi dai seama că celălalt are dreptate. Că tu, tupeist prin naştere şi troglodit prin formare, nu ai fost în stare să îţi dai seama şi singur că susţii o idioţenie, nu surprinde pe nimeni. În afara celorlaţi care sînt la fel de proşti ca şi tine. Şi care cred că tu eşti deştept.

E clar, ălălalt te face. Te rupe pe genunchi de faţă cu prietenii tăi. Care prieteni, oricît de proşti ar putea fi şi ei, prin metoda figurativă folosită de adversar se pot prinde că, de fapt, eşti prost. Pericolul e prea mare. Aşa că apelezi la argumentul suprem.

Te ridici în picioare şi declami cu un ton plictisit, ca şi cum ai spune ceva cunoscut de cînd lumea: „excepţia confirmă regula”. Şi atunci prietenii tăi izbucnesc în aplauze, fericiţi că favoritul lor a mai reuşit o dată.

Felicitări. M-ai convins. La  un argument atît de prost doar un prost poate apela.

Aşa că te rog eu, de cîte ori simţi că există pericolul ca prostia ta, cultivată cu trudă, să fie relevată, apelează la „excepţia confirmă regula”. Nu de alta, dar îmi economiseşti timpul. Ştiu că nu are rost să mai încerc să te conving. Ştiu că nu are rost să mai presupun nimic.

Ştiu că eşti prost.

Reclame

~ de popej27 pe Joi, 10 iulie 08.

7 răspunsuri to “Excepţia confirmă regula”

 1. Bravo, tata, iar m-am enervat pe prosti!
  Propuneri de teme viitoare: „contrariile se atrag”; „oamenii (nu) se schimba”; „adevarul e ca…”; „daca vrei, poti”; „ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place”; „cine imparte parte-si face”; „ce tie nu-ti place altuia nu face”; „nemultumitului i se ia darul”.
  offtopic, citeam ieri aici de Brazil si mi-a dat prin cap sa dau un search dupa el pe strong dc, ca nu l-am mai vazut din copilarie. cu ocazia asta am aflat ca brazilienii sunt un popor tare pervers. mai ales braziliencele 😀

 2. Hahahahaha, buna asta cu Brazil :)) Si da, sa speram ca ai dreptate cu poporul brazilian, ca cine stie cind i-om vizita si noi..
  Legat de „vorbe” sint multe rau care ma enerveaza. Ar trebui sa sa fac o lista.

 3. Evident, un nou post incredibil de senzational, mirific si mirobolant al celui mai barbos dintre lipoveni! :)))
  Multi prosti, ha?

 4. Uite o sugestie pentru lista aia: „Capul plecat sabia nu-l taie”. URASC CHETSIA ASTA! Ma infurie la culme. Am impresia ca e cea mai nenorocita inventie a culturii populare de la celalata nenorocire (Miorita) incoace. Si e cu atat mai enervanta cu cat e mai vizibila atitudinea asta pa la „mandrii” romani. Si a fost, este si o sa mai fie vizibila. Grrrrrr!

 5. Asta cu capul plecat si romanii vine la fix linga alta care mi se pare de o imensa prostie: „tara frumoasa, pacat ca e locuita”.

 6. din episoadele următoare: când forţei argumentului îi ia locul argumentul forţei!

 7. Esti inteligent, bine educat si ai o cultura generala vasta? Crezi ca nimeni nu te poate duce de nas? Trimite un mesaj la 948 cu textul „nu sunt fraier” acum! tarif 10$

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: