De week-end

În timp ce Iranul face rodajul noilor propulsoare de la rachete, iar americanii verifică exactitatea informaţiilor serviicilor secrete discret, prin bombardament masiv, ruşii nu stau nici ei cu mîna în sîn. Iar dacă iranienii încă se chinuie să ajungă la arma nucleară iar americanii, care s-au plictisit deja de ea, au trecut la armele inteligente, ruşii trec direct la armele spirituale. Pe care deocamdată le testează între ei.

Astfel, aflu că săptămîna asta a avut loc un intens schimb de apă sfinţită, anatemă şi afuriseli între Patriarhul Alexei al Rusiei şi un episcop dizident. Primul a început episcopul care a dat predica de altar pe stand-up-ul de amvon şi a început să critice noul stil de viaţă al şefilor Bisericii. Că nu le mai ajunge nimic, că şi-au luat maşini şi vile, că prea stau bot în bot cu Putin şi au uitat de credincioşi.. de astea, ca peste tot de altfel.

Probabil că Patriarhul abia l-a ţinut pe Putin să nu rezolve singur problema, că oricum avea o cunoştinţă care îşi dădea licenţa în tehnici de diplomaţie la FSB şi în UK nu mai putea intra, promiţîndu-i că astea se rezolvă în sînul marii famiglii cu patrafir. Zis şi făcut: episcopul a fost excomunicat solicitîndu-i-se ca la plecare să lase la ofiţerul de servici sutana, biblia sfinţită şi cădelniţa cu microfon încorporat.

Toate bune şi frumoase fo’ doo săptămîni pe care proaspăt excomunicatul nostru le-a petrecut în smerenie, meditaţie şi post închis la culoare. Pînă în ziua în care întunecimea postului a fost luminată de revelaţia că, la plecarea de la judecată, a uitat în buzunarul de la spatele budigăilor o carte mică, veche şi plină de blesteme cu efect garantat, primită cado la cursul de sfinţire a apei din timpul ultimului ciclu de perfecţionare.

Aşa că trecut la treabă. A mîncat ceva, că işi pierduse şi glasul de la atîta cîntat de foame în timpul postului, şi a expediat o rafală scurtă de anateme către Patriarh. După care a aşteptat să se facă a doua zi. S-a făcut dar pe prima pagină a ziarelor nema necrolog. Pesemne că îl prinsese pe preafericit în timpul unei mătănii şi rafala de anateme l-a ratat, înfigîndu-se în spătarul scaunul patriarhal. Aşa că a trecut la planul B, ultimul de altfel.

A chemat enoriaşii, presa şi, folosind o cădelniţă de plastic termorezisent luată din tîrg, de la chineji, a folosit tot armamentul din dotare: blesteme cu cap vidia, anateme cu rază mare de acţiune, afuriseli cu repetiţie şi legări de cununii pentru orice eventualitate, totul stropit din belşug cu apă dublu-sfinţită şi fum de tămîie penetrant de blindaj anti-apă sfinţită.

Consecinţa a fost că Pariarhul a fost apucat de o sete teribilă, la masa de seară fiind nevoit să apleze şi la a doua sticlă de vodcă de rezervă pentru a-şi menţine tensiunea arterială în limite normale. După care s-a rugat la Dumnezeu să facă ceva, că aşa nu se mai poate. Şi cum s-a rugat el, aşa a şi adormit.

Şi probabil că în timp ce citiţi aceste rînduri Dumnezeul lor, pus să aleagă între un trimis şi altul, prezidează şedinţa Comitetlui de Etică în care se analizează care dintre acţiunile supuşilor lui primează: excomunicarea sau blestemul pentru erezie.

Şi tot în timp ce citiţi aceste rînduri, Dumnezeul meu deschide casa de pariuri punînd cota de 9,75 pentru moartea Patriarhului de afuriseală şi cota de 0,5 pentru moartea episcopului prin tămîiere cu dioxină. Hai, care te mai bagi?

Reclame

~ de popej27 pe Vineri, 18 iulie 08.

2 răspunsuri to “De week-end”

  1. =)))
    cand se inchide casa de pariuri?

  2. Mi-e teama ca asta va nu vom mai afla.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: