Proştii faţă în faţă cu GTA IV

Ştirea cu taximetristul controlat la carotidă cu şişu de către un adolescent iubitor de GTA IV a ajuns şi în mass-media autohtonă. Numai că de data asta sursa răului nu a mai fost identificată cu Rockstarul (producătorul jocului) ca la idioţii americani, ceea ce este bine. Adică şi tonul ştirilor dar şi majoritatea comentariilor pe care le-am citit îl dădeau ca singur vinovat pe idiotul care a comis crima. Idiot pentru care noţiunea de „discernămînt” este la fel de vagă ca şi cea de „geometrie neeuclidiană”. Asta e bine pentru că demonstrează că românul consumator de informaţie începe să şi gîndească. Da’ gata cu lăudatul, hai să trecem la miezul problemei.

Proasta din imaginea alăturată răspunde la numele de Gayle Slossberg şi în acest moment arde dolaru’ contribuabilului american prin senatul statului Connecticut. Şi cum pe acolo legislaţia nu se schimbă semestrial ca la noi iar pozele din tabloide se citesc repede, după primele 3 ore petrecute la servici te apucă o plictiseală soră cu moartea raţiunii. Aşa că încerci să îţi faci de lucru sau să vorbeşti în momentele de repaos cerebral.

Tanti Gayle a ales varianta a doua şi, cu toate că în acte e democrată, a cugetat exact ca o republicană convinsă căşunîndu-i-se pe GTA IV, că tot e trendy. Astfel, pe data de 25 iunie a.c., într-un interviu acordat unui ziar local de-al lor şi-a încordat materia cenuşie spinală şi a cerut ca jocul să fie etichetat pe măsura conţinutului lui deoarece sub nici o formă nu poate ajunge pe mîna copiilor atîta timp cît conţine scena unui viol.

Declaraţia respectivă i-a surprins în primul rînd pe cei de la Rockstar, care habar n-aveau că în jocul lor se strecurase o asemenea grozăvie. E drept că ideea nu era rea. Da’ pentru că proasta tîrgului o ţinea una şi bună că în joc poţi să iubeşti fără consimţămîntul partenerei, au fost nevoiţi să scape printre dinţi că GTA IV nu conţine nici o scenă a vreunui viol. Spre dezamăgirea tuturor.

Nu ştiu cum e în alte sporturi da’ pentru un producător de jocuri cu oarece violenţă urbană (sau multă în cazul de faţă) informaţiile legate de CEEA CE NU CONŢINE jocul respectiv se măsoară în zeci de milioane de dolari lipsă. Nesemnificativ pentru idioata noastră care s-a mulţumit ulterior să emită un comunicat cu clasica formulare „rupere din context” aruncînd măgăreaţa pe intervievator.

Cinstit ar fi fost să iasă a doua zi la oteveul lor de acolo şi să recunoască faptul că este o proastă făcută grămadă, că habar n-are cum se porneşte o consolă, darmite să ştie cu ce se mănîncă GTA-ul, că ea nici la Solitaire nu cîştigă vreodată şi că declaraţia ei legată de scena cu violul nu a fost o exprimare unei critici ci a unei dorinţe concrete.

Că şi aşa, zilele următoare toată lumea a luat-o-n….. Şi pe mama ei la fel.

Reclame

~ de popej27 pe Marți, 5 august 08.

Un răspuns to “Proştii faţă în faţă cu GTA IV”

  1. Mda… Acum cativa ani, mi-a cazut in mana / in Program Files un Commandos: Behind Enemy Lines facut pentru Germania in care sangele era colorat verde. Foarte dragut. Parea ca actiunea se petrecea pe Pluto, in 2118, nu in Norvegia, in 1942.

    Probabil ca organizatiile pentru protectia alien-ilor cu sange verde inca mai protesteaza vehemat in fata companiei Eidos Interactive. Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: