Cezar Preda e un dobitoc

„În nemernicia mea, ca un cîine turbat, am muşcat mîna care m-a hrănit”

„Sînt un dobitoc”

„Eu, aici, în numele partidului, cer scuze public preşedintelui Băsescu pentru că i-am adus prejudicii de imagine”

Replicile de mai sus nu sînt extrase din acelaşi discurs. Chiar dacă asocierea lor este cît se poate de coerentă. Vă reamintesc că prima îi aparţine trădătorului Bastus (magistral interpretat de Gheorghe Dinică) din filmul „Columna”, a doua trogloditului de Tudor Postelnicu (un fel de Mischie în anii ’80) iar ultima unui om politic de mare angajament şi spirit neatîrnat, Cezar Preda.

Dacă primii doi nu mai au nici un cuvînt de spus în evoluţia României de azi, ultimul zburdă graţios din funcţie în funcţie, fiind vicepreşedintele celui mai dependent partid de pe scena politică autohtonă. Iar dacă replica lui se cuvenea spusă, asemenea lui Bastus, în oprobiul public, ea a fost emisă de fapt ca cea de-a doua, a lui Postelnicu. În faţa judecătorului.

Da, Cezar Preda nu a făcut decît să repete la TV ceea ce afirmase deja, în genunchi, la telefonul primit de la preşedintele partidului, Traian Băsescu. Foarte probabil că, îngenuncheat, a tînguit şi primele două replici, nu ca semn al culturii lui ci ca semn al prostiei.

De la un om politic te aştepţi să aibă şi convingeri proprii. Iar dacă individul ne şi reprezintă în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, cerinţa devine obligatorie. Nu şi în cazul acerebratului nostru ajuns acolo avînd ca singură calitate catifelarea limbii. Prin Cezar Preda linguşeala capătă noi dimensiuni.

PD-L-ul a făcut o tîmpenie cît casa bătînd palma cu schizofrenicul de Vadim. Şi, pentru că uitîndu-ne la scurta lui istorie (începînd cu crearea lui, la ordin, în 24 de ore) nu găsim nici o pornire făcută fără acordul unicului preşedinte, este extrem de greu de crezut că Băse nu a aprobat înţelegerea cu scatologul. De altfel, cu excepţia a cîtorva ziarişti de casă, nimeni nu i-a crezut pe pedelişti că nu Băse i-a pus să se ia în braţe cu descreierat în scopul unor servicii ulterioare.

Aşa că Cezar Preda ar fi putut fi puţin mai puţin penibil dacă, în loc să emită tîmpenia, ar fi adus brusc în discuţie vremea de afară. Dar asta ar fi însemnat să îşi neglijeze calitatea amintită mai sus. Şi aducîndu-şi aminte că este vicepreşedinte în PD-L a purces la băloşarea curului lui Băse ignorînd voit păstrarea aparenţelor.

Vin alegerile. În partide se fac liste. La PSD pe bani. La PNL pe cine spune Patriciu. La UDMR pe cine o da domnul. La PD-l criteriul a fost enunţat acum cîteva zile de Cezar Preda care, prin declaraţia de un covîrşitor limbism, a dat startul concursului de pupat dos prezidenţial.

Si uitîndu-mă la poza lui Cezar Preda nu pot decît să îmi aduc aminte de vechiul banc şi să cred că aşa va fi la PD-L: cine nu mănîncă căcat nu primeşte colegiu.

Reclame

~ de popej27 pe Luni, 8 septembrie 08.

22 răspunsuri to “Cezar Preda e un dobitoc”

 1. Hai ca esti prea dur cu bietul Cezar. Elena si Emil au facut-o, de-a lungul timpului, si mai lata.

 2. Eu nu tin minte de vreo declaratie atit de desantata a pedeleilor ca asta.

 3. De acord, dar va veni si vremea lupului algeator, cand oamenii de genul asta vor fi pe cale de disparitie. Nu zaiet, pagadi! de la tine cetire 🙂
  In alta ordine de idei si apropo de apropierea alegerilor, am inteles ca pe 23 ale lunii Michael Moore isi posteaza online moka ultimul film, facut cu scopul de a mobiliza populatia de obezi liberi si curajosi la vot. Bine ar fi ca asa ceva sa se intample si la noi, unde 2 din 3 romani se plang ca sistemu’ e de cacat da’ nu merg niciodata sa voteze….

 4. Offf mo, cum mi-ai mai adus aminte. Am o boala pe astia care se pling da’ nu se duc la vot de numa’, numa’..

 5. Aha, pai uite subiect pentru o viitoare postare! 😛

 6. Hmm

 7. Toţi sunt la fel de odioşi, indiferent de partidul din care fac parte. Mai lipseşte Miron Cozma din peisaj. Cine ştie ce partid îl mai relansează şi pe ăla. Nu mă miră nici măcar faptul că Nuţi împarte sarmale în stânga şi în dreapta 😉

 8. Cozma nu are voie sa candideze (din fericire) inca (din pacate).

 9. Cu toate că ai o boală pe d’ăştia al’de mine, mă bag în seamă şi comentez: de când l’am văzut m’a dat pe spate mustăcioara aia a lui!

 10. Mustocioara? Tata, e o mustata in toata regula: serioasa, de om responsabil si ocupat, care stie sa impleteasca utilul cu si mai utilul (afaceri si politica), un filtru impotriva mirosului de gunoaie.

 11. Buzoiene!

 12. se pare ca fara mustacioara nu poti fi un gunoier de succes…

 13. „Am o boala pe astia care se pling da’ nu se duc la vot de numa’, numa’..” Dar pe cei care nu se plang si tot nu se duc la vot?
  Eu fac parte din aceasta categorie, nu ma plang fiindca stiu la ce sa ma astept si nu ma duc la vot tot fiindca stiu ce va rezulta, ori unii ori altii, toti sunt ejusdem farinae.

 14. Ana, le-am dat drumul la toate. Alege pe care vrei sa le sterg.
  Nu stiu de ce Askimetu’ nu te iubeste si te baga la spam 😐
  Cre’ca e de la adresa de mail folosita

 15. pe mine nu ma iubeste nimeni 😦
  prima…

 16. Deja ma repet, se zice scatofag, nu scatolog.

 17. Da tata, stiu ca ai dreptate. Da’ Vadim il arunca si in altii de aia folosesc „scatolog”.
  Ca dupa aia se linge pe degete, e alta treaba.

 18. Ok. Atunci combinam cele doua denumiri si il strigam de-acu incolo scatofill. Cu doi de l.

 19. :))
  Merge. O sa incerc sa tin minte :))

 20. no coment

 21. a nu se interpreta gresit miar parea rau

 22. Buzău, 19 sep /Agerpres/ – Deputatul Cezar Preda, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat-Liberal(PD-L) Buzău, acuză liderii liberali buzoieni de încălcarea protocolului de susţinere reciprocă pe plan local încheiat în iunie 2008.
  ‘Am semnat un protocol de susţinere reciprocă pe care l-am întărit cu un jurământ pe Biblie, aşa cum am făcut-o şi în urmă cu patru ani. Noi ne-am respectat jurământul, dar avem semnale că PNL poartă negocieri secrete cu PSD pentru a crea o nouă majoritate la nivelul consiliului judeţean(CJ)’, a mai spus Cezar Preda, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.
  La rândul său, preşedintele PNL Buzău, Cristi Bâgiu, a declarat pentru AGERPRES că ‘Cezar Preda poate să facă orice afirmaţie doreşte, dar numai despre partidul dânsului’. ‘Nu ştiu la ce negocieri secrete se referă, dar săptămâna trecută i-am dat un avertisment pe care îl repet, în loc să vadă evoluţiile pozitive din învăţământ, sare la gâtul ministrului Adomniţei’, a precizat Bâgiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: