Epitetiada (postare reşapată)

Galaţiul a fost ieri un oraş înmărmurit de durere pentru că a murit unu’. Imagini şocante cu altu’ beat mort care se înjură cu cineva. O crimă înfiorătoare îl trimite pe un Doe la loc cu verdeaţă. Întîmplări cutremurătoare cu mafioţi. Cartier îngrozit de vestea dispariţiei unui bou. Moartea cumplită a tînarului. Destin tragic al unui cîine călcat de o maşină. Accident catastrofal în care au fost implicate două caruţe pline cu fier vechi. Zone calamitate de ţînţari. Construcţie gigantică cu doua etaje. Efort supraomenesc depus de angajaţii administraţiei. Atitudinea revoltătoare a unuia care n-a vrut să-şi ia maşina de pe locul de parcare al redactorului. Autorităţile îngrijorate de evoluţia evenimentelor.

Îmi pare rău pentru lipsa de imaginaţie de care dau dovadă şi nu pot găsi toate epitetele folosite (max. 30) de către redactorii de ştiri. De parcă vocabularul romanesc începe cu „şocante” (de la imagini) şi se termină cu „tragedie” (de la lipsa de apă la ţîşnitori). Pe viitor o să mă documentez mai mult.
Cred că idioţii care redactează ştiri au primele stabilite în funcţie de cuvintele descoperite.
” – Şefu’! I-auzi aici: FRAPANT!
– Frapant? Pai şi ăsta merg cu ce?
– Imagini frapante de la locul faptei…
– Păi nici io nu înţeleg ce înseamnă, d-apăi targetu’… Hai, mai caută.. şi pînă găseşti lasă tot cutremurătoare, că şi aşa abia l-au învăţat toţi prezentatorii să îl pronunţe.”

Asta e ce ni se serveşte de către redactori retarzi. Şi hai să vă spun io cum a fost de fapt:

Galaţiul a fost ieri un oraş plin de oameni pe care i-a durut în cur de moartea ăluia. Imaginile cu altu’ beat mort în care se înjura cu cineva au fost umplutură între două spaţii publicitare. Crima care l-a trimis pe Doe la loc cu verdeaţă era o simplă bătaie la beţie, finalizată de căzătura regulamentară cu ţeasta de bordură. Întîmplările cu mafioţi sînt în filme, la noi sînt găinari care înjură. Cartierul habar n-avea ca i-a dispărut boul. Moartea tînărului era logică atîta timp cît a ţinut morţiş să iasă în larg pe valuri de 2 metri. Cîinele n-a păţit nimic. Accidentul dintre cele două căruţe s-a rezumat la înjurături bine plasate. Zonelor cu ţînţari li s-a pus plasă la geam. Construcţia cu două etaje a fost demolată cînd s-a sprijinit unul de ea. Efortul angajaţilor administraţiei a fost depus acasă, la zugrăvit, în timpul concediului medical. Atitudinea ăluia care n-a vrut să-şi ia maşina de pe locul de parcare al redactorului era normală pentru că era locul lui. Iar pe autorităţi nu le îngrijorează niciodata nimic.

Doar pe mine ma îngrijorează nivelul analfabetismului din televiziunile româneşti.

P.S. aiurea.. mă doare’n mouse de proştii ăştia.

Reclame

~ de popej27 pe Marți, 30 septembrie 08.

5 răspunsuri to “Epitetiada (postare reşapată)”

 1. PS my ass! :)) Daca te durea’n mouse, nu pierdeai 15 minute ca sa tastezi chestia asta (plus alte 5 ca sa cauti poza)! 😀

  Io cred ca te enerveaza! De unde stiu? Pai stiu pentru ca si mie imi vine sa-mi musc urechea cand vad ca televizorul are treaba numai cu vecinul de sus, ala de-l paste ciroza, ala de-si rupe nevasta din batate cu ranga, ala de se incaiera zilnic cu fi’su. Cu mine televiziunea nu mai are treaba. A renuntat la mine. Si asta ma enerveaza.

 2. Mda.. m-ai prins.
  In plus, postarea dateaza de acu’ 2 ani.

  Legat de asta: cind stiu ca nu apuc sa scriu ceva, ma duc in vechiul blog si scot cite o postare pe care o resapez. Si ma uit ca multe din chestiile care ma enervau acum mai bine de 2 ani ma enerveaza si acum.
  Pentru ca, in ultimii 2 ani, mare lucru nu s-a schimbat.

  Ceea ce cred ca este nasol.

 3. 🙂 Acu’ vreo doo-trei saptamani, eu am ajuns la concluzia ca nu prea s-au schimbat multe de aproape doo mii de ani. Ceea ce cred ca al dracului de nasol.

 4. Vezi de ce vreau eu să mă fac şofer de băcănie?
  Un cârnat şocant la incredibilul magazin din centru şi o pastramă de porc sfârşit tragic la cantina săăracilor, te rog!

 5. =)) =))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: