Astrologilor, numai de bine (postare reşapată)

Disclaimer: îmi cer scuze că mai reşapez, da’ timpul mi-e din ce în ce mai comprimat. Mulţam

Pînă azi credeam că pentru a fi astrolog îţi trebuie doar ceva imaginaţie şi capacitate de memorare. M-am înşelat amarnic. Îţi trebuie studii (hahahahaha), răbdare, atenţie, să nu persiflezi clientu’, discreţie, să nu iei banu’ cu japca.. ce mai.. trebuie aşa de multe încît un nenea astrolog (nu am aflat dacă s-a hotărît sau aşa i-a fost scris în horoscop) a făcut un cod. Deontologic.

Nu ştiu cum vă sună vouă „deontologie” la un cititor în stele da’ mie îmi sună ca dracu’. Ca şi cum aş vorbi de „bune maniere” la o şatră de nomazi care tocmai au inaugurat un nou WC public în parcul central al oraşului.

Deontologia presupune etică. Etic presupune moral. Mai pe scurt, astrologii au fost loviţi brusc de un puseu de moralitate. Ia sa vedem.. Google, „horoscop”, click pe primul link şi citez prima chestie care îmi pică în faţă:

„Horoscop azi
14 iunie 2007
Sextilul planetelor Marte si Neptun va confera optimism si sanse mari de reusita în toate domeniile de activitate.
Atentie, însa: sansa trebuie ajutata. Nu uitati ca planetele doar predispun! “

Hahahahaa.. aţi reţinut, da? Doar predispun! Dacă aţi reuşit ceva azi a fost că v-a spus astrologu’ lui peşte. Dacă nu, sînteţi nişte proşti că nu aţi înţeles ce v-a zis omu’.

Bă papagalilor! “Predicţii” de astea pot să fac cu sutele că nu mă doare gura. Problema este că dacă încep să iau şi bani pe ele nu mă mai încadrez la prostie instituţionalizată ci direct la înşelăciune.
Dar pentru că nesimţirea nu are limite avem cod, repet, deontologic. Hai să ne aruncăm o privire prin el.

Art.1 – Astrologul este o persoana fizica sau juridica autorizata, care isi cunoaste foarte bine profesia dobandita prin studii.

Nu zău.. aveţi şi studii.. Parcă o şi văd pe astroloaga Omida în faţa comisiei, negăsindu-şi cuvintele pentru a răspunde la întrebarea „dacă Saturn e în opoziţie cu Marte atunci: a) noroc în afaceri; b)cădere la aşternut cu valet de verde sau c)să moară duşmanii mei”.

Art.4 – Are indatorirea de a se instrui permanent pentru cresterea si dezvoltarea capacitatilor sale, pentru cunoasterea noutatilor si a tehnicilor avansate, in domeniul sau.

Printre tehnicile avansate putem enumera: telescop cu reticul sfinţit, bobi cu microprocesor, cărţi de ghicit 3D şi nu în ultimul rînd softul de randomizare a predicţiilor pe perioada în care sîntem plecaţi în concediu da’ vrem să luăm totuşi banu’ la fraieri.

Art.5 – Are obligatia confidentialitatii, pastrarea secretului profesional fiind obligatorie in orice situatie. El poate fi absolvit de aceasta in cazuri penale sau daca cel consultat ii da dezlegare de la aceasta obligatie.

Articolul acesta l-am citat doar pentru „cel consultat ii da dezlegare” care ne dă un oarece indiciu legat de nivelul de pregătire al autorului.

Art.10 – Va dovedi respect fata de cel consultat, delimitand viata personala de cea profesionala.

Hahaha.. acu’ înţeleg de ce horoscopul are „banii” şi „dragostea” separate pe categorii.

Art.15 – Tactul, diplomatia si profesionalismul guverneaza toate activitatile sale. Informatiile pe care le transmite sunt clare, limpezi si usor de asimilat.

Sa citam din nou de pe site-ul de mai sus:
„Horoscop maine
15 iunie 2007
Conjunctia Soarelui cu Luna, altfel spus Luna Noua, reprezinta o ocazie buna pentru a începe ceva nou sau pentru a va schimba stilul de viata. Puteti demara actiuni importante, mai ales de scurta durata.
Sunt favorizate si activitatile pe termen lung, în special cele care privesc o revolutie personala. „

Nu e clar? Nu e limpede? Nu e uşor de asimilat? Bă roacărilor, ia valea de aici! Că v-aţi băgat toţi în faţă şi nu mai ajunge masa de creduli să lase bancnotele pe masă!

Reclame

~ de popej27 pe Miercuri, 8 octombrie 08.

3 răspunsuri to “Astrologilor, numai de bine (postare reşapată)”

  1. pe termenl lung, o revolutie personala, zici?
    la ce zodie, bre?

  2. cuuum?! nici o postare de weekend? 😦

  3. hmmmmmm, stiu codul din wikipedia. vad ca e prezent la sfarsit o mentiune legata de Legea nr. 36/1995. stii ca e considerata infractiune cand satirizezi o lege a unui stat. 🙂 era doar un gand 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: