Habemus Guvern

Pe post de fum alb, Băse numai ce ne-a anunţat că dragă Stolo îşi va îmbogăţi CV-ul cu încă o perioadă de prim ministeriat.

Dacă aş fi jucat la Loterie pronosticul meu de guvernare aş fi reuşit să îmi pierd cu brio banii. Am sperat că PNL-iştii vor avea ceva mai multă minte decît îmi sugerau aparenţele şi vor fi înţeles că negocierea nu se face în faţa camerelor de luat vederi, aşa cum a hotărît Tăriceanu să o facă.

Dar geaba gîlceava acum. Avem PSD + PD-L + (?) UDMR. O coaliţie de guvernare numai bună de dus la circ, nu în Piaţa Victoriei. Şi PDL-iştii şi PSD-iştii şi-au folosit tuşul de ştampilă de vot pe post de unguent anti-hemoroizi şi au realizat că pentru bunul mers al ţării trebuie să treacă peste neînţelegerile ideologice. Totul spre aparenta bucurie a lui Băse, singurul cîştigător de moment al zilei de azi.

În acelaşi timp, dacă Adrian Năstase muşcă din masă de dorul alianţei cu PNL-ul, nici votanţii PDL-ului neiubitori de Geoană nu îşi menajează dantura. Pentru că şi unul şi ceilalţi nu au de gînd să uite faptul că Băse + Iliescu n-o să facă în vecii vecilor Love.

Iar despre capabilităţile noului guvern ce pot să spun? De acum, vestita Criză poate să vină în România cînd o dori ea, că oricum aici va da de pieptul de aramă al lui Stolojan. Care, din experienţa lui de lucrător la Banca Mondială, va încerca să îşi amintească fentele de luptător de guerillă economică. Fără spor cred eu pentru că, din punct de vedere macroeconomic, soluţiile Băncii Mondiale sînt de termen lung (spre deosebire de cele ale Fondului Monetar Internaţional) în timp ce Criza asta e de termen scurt-mediu. Aşa că, pe lăstarul format din dubiosul program anti-criză al PDL-ului va veni la fix ca altoi inexistentul program anti-jale economică al PSD-ului.

De aceea ne va deveni familiară imaginea unui dragă Stolo care va privi cu ochii lui mari, umezi şi inexpresivi cum creşterea economică a României din ultimul an va deveni poză de pus în ramă în timp ce va prezida şedinţe de Guvern în care polemicile pe bază de argumente economice vor fi înlocuite de certurile pe bază de furt la comision, atentat la sfinţi de mamă şi aplicare de bîtă ideologice în scăfîrlia adversarului.

Nu-mi rămîne decît să constat că „Ei cu ei, noi cu voi” are continuarea logică „Make war, not love.”

Reclame

~ de popej27 pe Miercuri, 10 decembrie 08.

25 răspunsuri to “Habemus Guvern”

 1. Bai, gluma’i gluma, da’ io ma tem pentru viata lu’ Traian. Ungureanu Traian.

 2. sa speram ca se va tine de cuvint 😀
  Cu toate ca un post de ambasador la Londra poate calma multe porniri sinucigase.

 3. Poate ca da. poate ca nu. Cand fluturi stindardul ideologic, e greu sa iti tii echilibrul calcand pe rahati. Nu cred ca TRU poate sa rosteasca „prezent” la apelul unui PSD-ist (care poate fi, nu-i asa?) ministru de externe.

  Dar asta-i alta poveste. Cascavalul, cum ramane cu cascavalul?

 4. Acuma poate e timpul să recitim „Ce se întâmplă dacă PSD câştigă alegerile” şi „Ce se întâmplă dacă PD-L câştigă alegerile”. La vremea respectivă, mintea mea naivă nu a intuit formula diabolică PSD + PD-L. Dar e simplu să ne imaginăm ce se va întâmpla next. Folosim formula „reuniune” U de la matematică şi voila!

 5. Un clasic in viata, adica IO, spunea pe 27nov2008, la 12:26 (ca conteaza si ora, cu cacofonie cu tot) asa: „Mah, cel mai tare ar fi psd-pc-pdl. E varianta care ar asigura peste 4 ani existenta a doar II partide mari (PNL-ul se duce dracu in 4 ani daca nu guverneaza) cu arbitru UDMR (desi eu astora le-as da autonomie pe alea doua judete sa se duca sa-si fac ei tara acolo – dupa 4 ani termina de taiat padurea si vin inapoi)”
  IO tot mai sper sa capete astia autonomie….
  Ca o concluzie ce tine deja de metafizica: indiferent pe cine votezi, tot ei ies.

 6. @untrecator: nu stiu cum e cu cascavalul inca. Sa vedem cine va fi la minsiterul lucrarilor publice, ca acolo va fi buf-ul maxim
  @Darius:yeap. sintem doi care ne-am fript
  @Codrea: pleaca mah de aici!fi-ti-ar 6 din 49 sa-ti fie!

 7. Te insesi, tata. Ai prea multa incredere in bunele intentii ale lui Traian, cand, de fapt, pe el il intereseaza doar sa aiba un adversar, fiindca, asa cum ne-a invatat Soljenitin, asta e calea cea mai eficienta de a obtine si pastra puterea. Dupa ce s-a folosit de PNL pentru asta, a picat pleasca cu PSD.
  In ceea ce-l priveste pe cel de-al doilea Traian, oare pe langa ambasada Romaniei la Londra sunt blocuri?

 8. Da’ de crezi ca eu l-am banuit pe Base de bune intentii?

 9. „Pentru că şi unul şi ceilalţi nu au de gînd să uite faptul că Băse + Iliescu n-o să facă în vecii vecilor Love”
  Love, in politica, e pe interes

 10. Aaaaa.. pai daca i-am pus in antiteza nu m-am gindit nici un moment ca vreunul dintre ei ar fi personaj pozitiv.
  Astia-s cam ca Joker si Omul Pinguin

 11. Batman fiind un personaj imaginar, normal.

 12. Batman fiind, de fapt, TRU, in eventualitatea in care s-ar hotari sa sara 😀

 13. :))

 14. Confirm eu ca Ambasada Romaniei la Londra e inconjurata numai de cladiri nu mai mari de 4 etaje 😀 Acuma si astea pot fi considerate blocuri… la o adica…

 15. Râdeţi voi, râdeţi…

  😛

 16. Daca sare in cap, 4 etaje este indeajuns.

 17. Cred ca si Traian vrea sa scape de Traian.

 18. Cert e ca dupa 19 ani de la Marea Impuscare suntem condusi tot de FSN. Suntem un popor uimitor…de prost. Si ce mai radeam de profetiile lui Brucan, pe vremea aia.

 19. Sa fim calmi. Traian n-o sa sara, pentru ca el poate sa vada mereu semnificatia mai ascunsa a lucrurilor

 20. Eh, eu nu-s asa de pesimist. Asta nu mai e FSN-ul din ’90. Au mai invatat si ei multe de atunci.

 21. Mie de-asta mi-e frica

 22. Te invidiez.
  Da’ sa stii a n-ai motive

 23. Imi place concluzia :-). Cum suna … si nu tristul adevar …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: