De ce rackeţii au raportul preţ/calitate bun?

3834-109644-criminal

Zilele trecute îmi căzu sub ochi o ştire legată de un nene român de meserie, funcţia militar în Legiunea Străină care, pentru a mai face un ban, a dat în cap la oameni. Cică el, împreună cu alţi 3 indivizi, l-ar fi omorît pe un alt nene care era negru de meserie, funcţia copil al preşedintelui Ciadului. Într-o parcare subterană din Franţa.

Nimic neobişnuit pînă aici: unii au vrut să scape de cineva aşa că au plătit neşte profesionişti pentru a-i  asigura victimei  transport rapid la loc cu verdeaţă. Iar cum în Franţa se pare că tradiţionalii rackeţi ucrainieni sînt scumpi la vedere, în rolul profesioniştilor a ajuns românaşul nostru care avea trecut în CV la rubrica „Experienţă anterioară” 10 ani de Legiune Străină.

Să ne înţelegem: Legiunea Străină este acel corp de mercenari cu liniuţă în certificatul de naştere atît la mamă cît şi la tată. Membrii ei se descurcă de minune în a mînui cam tot ce este asimilat cu noţiunea noastră de armă (de foc, albă sau explozibili) avînd în plus capacitatea de a-ţi lua mau’ prin tot felul de improvizaţii ingenioase. Iar dacă sînt într-adevăr grăbiţi şi n-au timp de prea multe pregătiri prealabile pot să apeleze uşor la varianta de a-ţi rupe capul. La propriu.

Ok, recapitulăm. Pe de-o parte avem victima, un individ destul de plăpînd care se pregăteşte să se suie în maşina parcată în subteran fără să aibă idee de ce i se pregăteşte, iar de cealaltă parte avem un grup de 4 luptători cu pregătire militară redutabilă, înarmaţi pînă în dinţi, care sînt chitiţi să ajute la completarea unui nou act de deces.

Victima apare în parcare iar eroii noştri îşi verifică pentru ultima oară arsenalul: doi dintre ei (printre  care şi românul nostru) îşi trosnesc degetele, al treilea îşi armează arbaleta (silenţioasă şi sigură) iar ultimul dintre ei armează extinctorul.

Stop! Ce am spus? Armează extinctorul? Măh, dă-l naibii! Ce dracu’ face ăla cu aşa ceva? O fi vreun trecător aflat întîmplător în zonă? Nu, că stă şi el la pîndă.. Păi şi atunci? Mă rog, o avea el ceva în cap. Gata, trecem la acţiune. Cei 4 pornesc. La pas grăbit, apoi alergare uşoară. Sprintează! 20 de metri, 10, 5.. urmăritul îi vede şi o ia la fugă! Cel cu arbaleta, din alergare ţinteşte şi trage! Nu-şi nimereşte victima decît în picior. Românul nostru este primul care îl ajunge. Îl plachează din alergare! Într-o fracţiune de secundă ceilalţi sînt lîngă cei doi care se luptă. Gata! Va urma lovitura finală! S-a terminat! Probabil că va urma o secţionare de carotidă, o fractură de coloană cervicală sau o un glonţ tras în ceafă…

Dar… ce naiba e asta? Al nostru îl ţine de picioare, doi stau şi se uită iar ăla cu exctinctorul îi dă drumul la spumă în faţă? Ce-i mă asta, camera ascunsă? L-au alergat pe ăla, l-au burduşit cu săgeţi şi acum îi dau cu spumă în faţă? Mă dă-o dracului, ce, au rămas fără confetti? Poate că acum îi vor aplica lovitura finală.. uite, se ridică românaşul nostru. Hai, acum chiar că-l termină. Sînt sigur că după ce goleşte ăla exctinctorul o să îi rupă gîtul. Sau… nu, că au luat-o la fugă. L-au lăsat pe ăla pe jos, cu o săgeata în pulpă şi cu capul plin de spumă şi au dispărut. Hmm.. o fi fost mort şi au rezolvat misiunea? Nu, ăla mişcă.. uite, scoate telefonul şi sună la 112… Bă da-ţi-o dracului de treabă! Eraţi 4 contra 1 şi în plus eraţi cît malul pe lîngă el! N-avea nici o şansă! Şi voi… voi… l-aţi scăpat?

Şi de ce naiba i-aţi dat cu spuma-n ochi? Ce v-aşteptaţi să se întîmple, să creadă poliţia că a fost un accident? „Şefu, l-am găsit pe unul în parcare cu o săgeată în el şi gura plină de spumă de extinctor… pare sinucidere.” Cît de idiot poţi fi să crezi că aşa ceva e posibil? Incompetenţi! Proşti! 10 ani de Legiune degeaba! Dacă aş fi ăla care v-a angajat  nu v-aş da nici măcar pe mîna Poliţiei, de frică să nu rîdă prietenii mei de mine că m-am încurcat cu asemenea cretini. Mi-ar fi ruşine să spun că vă cunosc!

Mă rog, în final ciadezul a murit la spital în urma sufocării. Iar poliţia l-a prins pe prostul nostru pentru că nici măcar nu a fost în stare să plece de acolo de tot: şi-a uitat o mănuşă şi un ceas.

Morala? Pînă şi la dat în cap sîntem amatori.

Morala 2: poate n-ar fi o idee atît de proastă să îl naturalizăm pe Passaris.

~ de popej27 pe Luni, 12 ianuarie 09.

27 răspunsuri to “De ce rackeţii au raportul preţ/calitate bun?”

 1. Io cred ca ei isi stiu meseria, da’ n-au avut timp sa invete limbi straine – asa ca pe cand au primit ordinul „we want the guy extinct” chiar si-au dat silinta 😀

 2. =)) =)) =)) =)) =))

 3. oh, ce film de groază
  de parcă ar fi de pe Euforia TV!

 4. =)) Pun pariu ca o sa vedem asta in viitorul film al lui Guy Ritchie.

 5. Şi mie îmi spunea lumea că sînt cam scumpi Vitali şi Serioja. Amatori, domn’e!

 6. Şi, off-topic :), nu se poate penrtu ăştia cu ochelari nişte fonturi ceva mai mari?

 7. Sper că matale nu taci pe motiv de această postare!!!

 8. daca aia au facut intr-adevar 10 ani purici in Legiunea Straina mi-e teama ca ne ducem cu toti pe copca. Ca am auzit ca Legiunea Straina era le creme de la creme.
  Ce tampit isi scoate manusile si ceasul cand comite o crima? Si le mai si uita la fata locului?
  Sau poate ca erau artisti si noi nu-i intelegem. Ca intamplarea asta adauga noi perspective tragi-comediei.

 9. cred ca voiau sa se inarmeze cu un aruncator de flacari dar au aflat ca extinctorul este MAI TARE: bate focul!

 10. POPEEEEJ? (EEEJ-EEJ-EEEJ)
  hmmmm, sper ca esti intreg, sanatos si nedoborat de crize de nici un fel 😛

 11. repet întrebarea anterioara:
  POPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!

 12. e in concediu :)) joaca GTAIV.

 13. Mama ei de criza! Pana si Popej face reduceri la scris!…

 14. la inceput am zis ca mi se pare, dar acum mi se pare real. pe-unde umbli? sper ca totu’ e ok!!!!

 15. Dude? WTF?!?

 16. where art thou?

 17. OMG! Spam AICI!?! Now, i fear the worst!

 18. Te-au prins racketii?!

 19. e ok. l-am sunat noaptea asta. e in concediu de paternitate si intre timp a fost avansat putin in functie. Vel Popej de ce nu mai blogheji?

 20. @[idiot] Bah, da-o dracu’ de treaba! Chiar am vorbit? Nu de alta, da’ ai nimerit raspunsul in porportie de 90%. Iar pe de alta parte, mi s-a mai intimplat sa vorbesc cu cineva la telefon, trezit din somn fiind, si sa nu imi mai aduc aminte nimic a doua zi :))

 21. Tatiiiiiiiiii
  Avansasi?
  Nu angajezi soferi?
  😀

 22. era cat pe ce sa te sun daca as mai fi avut numaru tau 🙂 cei care mi-au furat ultimu telefon nu au fost baieti fini sa-mi trimita agenda. am „fortat nota” putin ca sa te scot din casa 😉

 23. :)) fain povestit!

 24. ba asta ai visat azi-noapte si ai bagat pe blog? ori nu aveai ce face si ai inventat povesti, de ce nu ai pus si sursa de unde ai luat aceasta informatie care nu este adevarata. nici macar nu stii ce este legiunea, hai k o dai in basme.

 25. Module,
  Ce stii tu despre Legiune mancate-ar tata pe tine. …mananci din gura ca un catel nebarbierit si nespalat pe dinti si pe c…r.Atata stiti sa facéti,sa scoateti aberatii si sa criticati. ….pana la urma cioroiul a murit nu. …..?Tu pe unde tii masina garata ?Macar ai masina Saracule. …..

 26. […] Acum ceva timp rîdeam (aici: https://popej27.wordpress.com/2009/01/12/de-ce-racketii-au-raportul-pretcalitate-bun/) de un conaţional de-al nostru care a crezut că poate fi Rambo/Jet Li/Rahan el fiind calificat […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: