Plînge-m-aş, da’ n-am semnatari.

 

Sînt sigur că mulţi dintre voi au fost puşi, cel puţin o dată, în situaţia de a da cu susbsemnatul pe o petiţie online.

Că deh, toţi avem cunoştinţe sensibiloase care sînt dispuse să facă orice pentru a ajuta semeni. Că de multe ori acţiunea se rezumă la o bifă într-un formular, o spamare a listei de mail si apoi un sentiment al datoriei împlinite dublat de o nemărginită durere în fund, e cu totul altă discuţie.

Serios acum, cine a stat să verifice ce s-a întîmplat cu petiţia pe care a promovat-o cu sîrg şi, mai ales, dacă efortul de 20 de secunde a avut şi un alt efect decît enervarea colegilor de Internet. Pare că am o atitudine cinică? Păi, hai să vedem.

La o aruncătură de mouse se află originea simulării de spirit civic: www.Petitiononline.com. Deschidem şi vedem cam ce pentru ce e dispus cetăţeanu’ mondial să moară. Mergem la topul zilei de ieri şi vedem, pe un meritat prim loc, cererea bizonului american de Texas de a-şi căuta singur dreptatea. Mai exact, mînuitorii de tastatură îi cer Guvernatorului de Texas să legalizeze portarm-ul în public. Yeap! Exact asta era problema principală a purtătorilor de creier de pe petiţii online. COM.

Credeţi că petiţia următoare în top este legată de foamete, încălzire globală sau războiul din Iraq? Ce naivi sînteţi… Nu, cererea de pe locul 2 este adresată către Google Earth de mulţimi ultragiate de schimbarea denumirii Golfului Arabic în Golful Persic (se pare că la ăia de la Google au scris invers).

Iar lista continuă cu tot felul de aberaţii de acelaşi calibru (chemări la boicoturi ciudate, cereri pentru ca un anume regizor să facă un film după un joc celebru, interzicerea alcoolului nu ştiu unde, şamd). Hai, ca să nu fiu rău, pe locul 10 găsim şi o cerere pentru salvarea pădurilor. Mai mult, asta din urmă a fost înaintată şi Parlamentului Elen.  Care probabil va fi pus într-o mare dilemă: să folosească sau nu Shift-ul cînd o să-i dea Delete?

Da’ să-i lăsăm pe imperialiştii ăia de imperialişti şi să vedem cum stau lucrurile în staulul propriu: top http://www.petitieonline.ro 

Aici dezmăţul începe cu o cerere adresată Ministerului Învăţămîntului pentru reducerea dificultăţii subiectelor pentru BAC la matematică. Unde s-a şters Ministerul cu cererea respectivă ştim deja.  Acelaşi răspuns este valabil şi pentru unii din mai josul listei care au vrut reducerea numărului de subiecte pentru BAC la toate materiile (ăstora ar trebui să le mulţumim pentru faptul că nu au făcut cereri separate).

Mai departe, pe scurt: alocaţia pentru elevii peste 18 ani s-a rezolvat că e campanie electorală, vînătoarea în Parcurile Naţionale continuă în ciuda petiţionarilor, majorarea sumei pentru mamele în concediu îngrijire copil se va hotărî în funcţie de sondajele pentru alegerile generale, homosexualii încă nu se căsătoresc, homosexualii TOT nu se căstoresc (nu mă repet, sînt două petiţii consecutive în top), de ridicarea acreditării Univ. Spiru Haret nu ştiu ce să zic, cu Piţurcă nu vă mai chinuiţi (a zis că nu îşi dă demisia), aş vrea şi eu legalizarea marijuanei da’ n-ajunge (hehe, petiţia asta e adresată poporului romăn aşa că îi anunţ pe semnatarii petiţiei că au acordul meu deja) şi multe alte tîmpenii pe teme la fel de importante pentru cetăţeanul român ca şi buletinul meteo din Vanuatu.

Ce să mai zic? Sper ca data viitoare cînd veţi mai fi apelaţi pentru a semna aşa ceva să aveţi suficient spirit civic să îl trimite-ţi în mă-sa pe ăla de vă ţine din treabă (sau din stat). Pentru că, dacă chiar vă pasă de ceva, credeţi-mă, semnarea unei porcării de petiţie online de care nu îi pasă nimănui este ultimul lucru care ar ajuta. Mai bine aţi stinge monitorul 20 secunde.

Chiar dacă nu pare, ajută mai mult.

~ de popej27 pe Miercuri, 25 iunie 08.

7 răspunsuri to “Plînge-m-aş, da’ n-am semnatari.”

  1. românul s-a născut petent, solicitant, uneori pîrît; din leagăn părinţii i-au pus o cerere tipizată în mînă şi l-au trimis la ghişeu să ia număr de înregistrare.
    hai să facem o petiţie impotriva petiţiilor!

  2. Pe care, in semn de protest, sa n-o semnam! :))

  3. true ce scrii tu aici. stiam eu ca te mananca degetele, it was just a matter of time :))
    auzi, da’ daca am semnat totusi o petitie pro U2 in Romania, acum mai multi ani, se pune? adica, chiar daca stiam ca nu sunt sanse mari pt asta si chiar daca s-ar fi intamplat nu ar fi fost datorita petitiei? adica, daca esti un fel de idealist cu capul in nori dar cu picioarele bine lipite de pamant? well, you’ve got the idea. so, asa e ok? 😀

  4. U2, ai? Bono cumva?
    Ma rog, crezi ca petitia aia a ajuns la ei? Atunci felicitari: esti irecuperabil(a)! 🙂

  5. pai… hmm, tu ai citit ce am scris mai sus? evident ca stiam ca nu ajunge nicaieri, dar era o chestie de… apartenenta si de ideea in sine… bla bla.
    whateva’. si ce, crezi ca esti singurul care imi spue asta? hehe, stay in line, mister! si, pana la urma, uite cine vorbea de irecuperabil, bloagare care esti. 😛

  6. Glumeam si eu, nu da cu paru’… Iar io nu sint irecuperabil.
    Eu sint irecuperat.

  7. Asta da munca de documentare pentru un subiect ca inflatia de petitii! Mie mi-a fost lene sa o fac 🙂

Lasă un comentariu